40-50
Utan gluten
Vegetariskt
Aloo gobi - potatis och blomkålscurry med basmatiris och mango chutney
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Aloo gobi
Potatis
200 g
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Garam masala
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Till servering
Basmatiris
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Koriander
20 g
Mango chutney
1 burk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 705 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 119 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Aloo gobi: Skär potatis och blomkål i lika stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och stek lök, vitlök och ingefära ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt garam masala och låt fräsa ytterliga ca 1 min. Blanda ner krossade tomater och låt puttra ca 5 min.
- Rör ner den ugnsrostade potatisen och blomkålen i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rosta cashewnötter i en torr och het stekpanna. Grovhacka koriander.
- Toppa aloo gobi med koriander och nötter. Servera med basmatiris, mango chutney och matyoghurt.