Aloo gobi - potatis och blomkålscurry med basmatiris och mango chutney
40-50
Utan gluten
Vegetariskt

Aloo gobi - potatis och blomkålscurry med basmatiris och mango chutney

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Aloo gobi

Potatis
200 g
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Garam masala
1 förp
Krossade tomater
1 förp

Till servering

Basmatiris
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Koriander
20 g
Mango chutney
1 burk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 705 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 119 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Aloo gobi: Skär potatis och blomkål i lika stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. 
  4. Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och stek lök, vitlök och ingefära ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt garam masala och låt fräsa ytterliga ca 1 min. Blanda ner krossade tomater och låt puttra ca 5 min. 
  5. Rör ner den ugnsrostade potatisen och blomkålen i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Rosta cashewnötter i en torr och het stekpanna. Grovhacka koriander. 
  7. Toppa aloo gobi med koriander och nötter. Servera med basmatiris, mango chutney och matyoghurt.