ViktVäktarna
Utan gluten
Dillstekt torsk
med potatis och äppelremoulade4.04 (648)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- salt
- vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Flytande margarin
½ msk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
2 krm
Salt
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 433 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger och curry i skålen med dillen. Smaka av med lite salt.
Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan.
Skiva gurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulade och gurka.
Smaklig måltid!