Laktosfri
Asiatiska köttbullar med syrlig kålrabbisallad
4.26 (830)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- kycklingbuljong
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- vatten
- vitlök
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja
1 tsk
Sambal oelek
1 krm
Ströbröd
2 msk
Salt
1 krm
Fläskfärs
250 g
Olja
Ingefära
½ bit
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¼ tärning
Japansk soja
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
½ st
Basmatiris
125 g
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 675 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Finhacka bananschalottenlök. Finstrimla korianderstjälkar. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara den skalade limen till punkt 5. Lägg limeskal, ingefära, lök, pressad vitlök, koriander, kinesisk soja, sambal oelek, ströbröd och salt i en bunke. Tillsätt fläskfärs och blanda ihop till en smet. Låt vila en stund. Forma sedan smeten till jämnstora köttbullar, ca 12 st
Skala och finhacka resten av ingefäran (ca 1 msk). Lägg ingefära, vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, majsstärkelse och flytande honung i en skål. Vispa så att buljongtärningen löses upp.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna ca 3 min runt om. Tillsätt ingefärssåsen. Låt sjuda upp och rör om försiktigt, lägg på lock. Tillaga klart under lock tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C), ca 10 min.
Pressa saft från den använda limen i en skål. Blanda med rödvinsvinäger, flytande honung och smaka av med lite salt.
Skala morot och kålrabbi. Hyvla eller strimla morot och kålrabbi tunt, med mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med limevinaigretten.
Servera nystekta asiatiska köttbullar med ingefärssås, kålrabbisallad, plockad koriander och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!