Mojito shrimp salad - räksallad med lime, mynta, mango och avokadodressing

Karibien

Laktosfri
Utan gluten

Mojito shrimp salad - räksallad med lime, mynta, mango och avokadodressing

3.87 (78)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Lime, zest
2 st
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Avokado
1 st
Salt
1 krm
Vatten
2 msk
Mynta
20 g
Lime, saft
1½ st
Olja
½ msk
Socker
1 krm
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Quinoamix
125 g
Rödkål
150 g
Silverlök
1 st
Mango
1 st
Cosmopolitansallad
1 st
Röd chili
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
728 kcal
Fett:
40 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen.
 Tvätta lime i ljummet vatten. Finrviv det yttersta skalet och lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad saft från ½ lime. Tillsätt pressad vitlök, majonnäs, vatten, salt och avokado. Mixa ihop till slät dressing med stavmixer.
 Lägg mynta i en mixerbunke. Tillsätt pressad saft från resten av de använda limefrukterna (1½ st), neutral olja och socker. Mixa ihop med stavmixer. Häll av räkorna och lägg i en rymlig skål. Blanda med myntamarinaden.
Finstrimla rödkål och silverlök (gärna på mandolin). Skala och skär mango i strimlor. Skär cosmopolitansallad i mindre bitar. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta quinoamixen. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. 
Skär röd chili i tunna skivor. Lägg upp salladen på ett rymligt fat. Toppa med marinerade räkor och röd chili. Servera tillsammans med avokadodressing.
Smaklig måltid!