Svamprisotto med ruccola och vitlöksstekta champinjoner
20-30
0,8 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Svamprisotto med ruccola och vitlöksstekta champinjoner

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Svamprisotto

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
100 g
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Vitt matlagningsvin (Svaveldioxid)
1 dl
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
Svartpeppar

Vitlöksstekta champinjoner

Champinjoner
100 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 499 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Svamprisotto: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna champinjoner. 
  2. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull.
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och tärnade champinjoner ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare 1 min.
  4. Tillsätt vitt matlagningsvin till grytan och låt koka in. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
  5. Vitlöksstekta champinjoner: Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek champinjonerna med pressad vitlök ca 3 min på hög värme, tills de har fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Vänd ner riven parmesan i risotton (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Toppa svamprisotton med vitlöksstekta champinjoner, riven parmesan och ruccola.