Pastagratäng med bacon och cocktailtomater
25-35

Pastagratäng med bacon och cocktailtomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Bacon

Tärnat bacon
1 förp

Pastagratäng

Casarecce (Vete)
200 g
Ostsås (Mjölk, Laktos)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan (Mjölk)
25 g

Grönsaker

Morot
2 st
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 836 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
  3. Bacon: Hetta upp en torr stekpanna och fräs bacon ca 5 min. Lägg på en tallrik med hushållspapper. 
  4. Pastagratäng: Blanda varm avhälld pasta med ostsås, salt och lite nymald svartpeppar i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Toppa med riven parmesan.
  5. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg. 
  6. Skala och skär morot i stavar. Servera pastagratäng med morötter och cocktailtomater. Toppa med bacon.