Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Bacon
Tärnat bacon
1 förp
Pastagratäng
Casarecce (Vete)
200 g
Ostsås (Mjölk, Laktos)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Grönsaker
Morot
2 st
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 800 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Bacon: Hetta upp en torr stekpanna och fräs bacon ca 5 min. Lägg på en tallrik med hushållspapper.
- Pastagratäng: Blanda varm avhälld pasta med ostsås, salt och lite nymald svartpeppar i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Toppa med riven parmesan.
- Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg.
- Skala och skär morot i stavar. Servera pastagratäng med morötter och cocktailtomater. Toppa med bacon.