Hoisinwokad kotlett med äggnudlar

ViktVäktarna

Laktosfri

Hoisinwokad kotlett med äggnudlar

4.02 (321)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
Broccoli
1 st
Salladslök
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Olja
½ msk
Haricots verts
1 förp
Salt
½ tsk
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
Äggnudlar, (125 g)
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
590 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Strimla salladslök. Finhacka vitlök och röd chili. Strimla fläskkotlett. 
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.  Spara ca ½ dl av nudelvattnet när du häller av nudlarna.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Bryn fläskstrimlorna ca 4 min, krydda med salt.
Blanda ner broccoli och haricots verts. Bryn ytterligare ca 3 min, tills köttet är genomstekt och grönsakerna fått färg. Tillsätt salladslök, vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka), fräs ytterligare ca 1 min. 
Blanda hoisinsås och ketchup i en skål. Blanda ner hoisinblandningen i woken tillsammans med avhällda nudlar. Späd eventuellt med lite av det sparade nudelvattnet. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
Servera hoisinwokad kotlett och grönsaker med äggnudlar.
Smaklig måltid!