Hoisinwokad kotlett med äggnudlar
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- neutral olja
- salt
- ketchup
- sambal oelek
Hoisinwokad kotlett
Broccoli
1 st
Salladslök
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
½ msk
Haricots verts
1 förp
Salt
½ tsk
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
Till servering
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Strimla salladslök. Finhacka vitlök och röd chili. Strimla fläskkotlett.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av nudelvattnet när du häller av nudlarna.
- Hoisinwokad kotlett: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Bryn fläskstrimlorna ca 4 min, krydda med salt.
- Blanda ner broccoli och haricots verts. Bryn ytterligare ca 3 min, tills köttet är genomstekt och grönsakerna fått färg. Tillsätt salladslök, vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka), fräs ytterligare ca 1 min.
- Blanda hoisinsås och ketchup i en skål. Blanda ner hoisinblandningen i woken tillsammans med avhällda nudlar. Späd eventuellt med lite av det sparade nudelvattnet. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
- Servera hoisinwokad kotlett och grönsaker med äggnudlar.