Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
Spaghetti
Spaghetti (Vete)
200 g
Bolognese
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Basilkatopping
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Cocktailtomater
125 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 789 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 93 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Bolognese: Grovhacka gul lök. Skiva röd chili tunt (se tips!). Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök ca 2 min.
- Tillsätt vegetarisk färs, chili, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten och smulad grönsaksbuljong, låt allt sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt.
- Basilkatopping: Smula fetaost. Kvarta cocktailtomater. Lägg allt i en skål och blanda med basilka creme.
- Blanda spaghetti med bolognesesås. Servera med basilkatopping.