American BBQ
Laktosfri
Utan gluten
BBQ-glaserad fläskkarré med senapsmarinerad potatissallad och jalapeño
Nytt recept
Under 50 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Färskpotatis
400 g
Gräslök
5 g
Dijonsenap
½ msk
Olivolja
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Grönt äpple
1 st
Gräslök
5 g
Majs
1 förp
Olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
BBQ-sås
1 förp
Jalapeño
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: Lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart köttet på sidan utan glöd, under lock.
Om du grillar, tänd grillen! Se steg 7 för alternativ.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna röd paprika och grönt äpple. Finstrimla gräslök. Häll av majs. Lägg allt i en skål och blanda med neutral olja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva fläskkarré i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla på direkt värme ca 2 min per sida. Laga färdigt fläskkarrén på indirekt värme (se tips!) tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Pensla på lite av BBQ-såsen.
Kvarta nykokt potatis. Finstrimla gräslök. Blanda dijonsenap, olivolja, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Vänd ner potatis och gräslök.
Strimla jalapeño tunt. Servera BBQ-glaserad fläskkarré med potatissallad, majssallad och BBQ-sås. Toppa med jalapeño.
Hetta upp lite neutral olja i en grill- eller stekpanna på hög värme. Stek köttet ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme och låt köttet steka ytterligare ca 3 min per sida. Pensla med lite BBQ-sås till servering.
Smaklig måltid!