Smörstekt torsk med remouladesås, citron och gurksallad
Laktosfri
Utan gluten

Smörstekt torsk med remouladesås, citron och gurksallad

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Remouladsås
1 förp
(Svaveldioxid, Ägg, Senap)
Citron
½ st
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Smör
(Mjölk)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
536 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
44 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär gurka i grova bitar och halvera rädisor. Finstrimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, pressad citronsaft och salt.
 Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida, tills den är genomstekt och har fått fin färg.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera nystekt torsk med färskpotatis, gurksallad, remouladesås och citronklyfta.
Smaklig måltid!