Ljummen kycklingsallad med avokado och krutonger

Ljummen kycklingsallad med avokado och krutonger

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Krutonger
1 förp
(Vete)
Haricots verts
1 förp
Olja
1 tsk
Avokado
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
519 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
22 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Hetta upp olja. Stek kycklingfiléerna runt om, ca 8 min per sida tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på skärbrädan och skiva upp dem till servering.
 Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Skär bort de yttersta ändarna på haricots vertes. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs haricots vertes tills de har fått fin färg, ca 3 min.
Skala, kärna ur och skiva avokado. Halvera cocktailtomater.
Lägg upp ruccola på ett fat, lägg på haricots vertes, avokado, cocktailtomater, kycklingskivor och krutonger. Ringla över dressingen. 
Smaklig måltid!