Ljummen kycklingsallad med avokado och krutonger
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Matyoghurt
½ dl
Majonnäs
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Krutonger
1 förp
Haricots verts
1 förp
Olja
1 tsk
Avokado
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 519 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 22 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Hetta upp olja. Stek kycklingfiléerna runt om, ca 8 min per sida tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på skärbrädan och skiva upp dem till servering.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär bort de yttersta ändarna på haricots vertes. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs haricots vertes tills de har fått fin färg, ca 3 min.
Skala, kärna ur och skiva avokado. Halvera cocktailtomater.
Lägg upp ruccola på ett fat, lägg på haricots vertes, avokado, cocktailtomater, kycklingskivor och krutonger. Ringla över dressingen.
Smaklig måltid!