Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök
30-40
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl

Morot- och potatisrösti

Potatis
400 g
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
2 tsk

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Gräslök
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Citron
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.

  1. Picklad rödlök: Hacka rödlök. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, ställ in i kylen till servering.
  2. Morot- och potatisrösti: Riv potatis, morot och gul lök. Lägg allt i en bunke och blanda ner ägg, salt och nymald svartpeppar.
  3. Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 2 jämna rösti i stekpannan. Stek ca 5 min per sida, låt dem få fin stekyta innan du vänder på dem (se tips!). 
  4. Till servering: Häll av räkor och strimla gräslök. Lyft ur picklad rödlök ur lagen. 
  5. Klyfta citron. Servera nystekt morot- och potatisrösti med citronklyfta. Toppa med räkor, matyoghurt, avrunnen picklad lök och gräslök.