Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
Teriyakikyckling
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
Salt
Vitlök
1 klyfta
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Vatten
½ dl
Till servering
Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Srirachamajo
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Srirachasås
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 723 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - Rosta gärna sesamfröna hastigt i en torr och het stekpanna!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Klyfta rödlök och strimla pak choy. Dela kycklingfilé horisontellt och strimla sedan skivorna.
- Srirachamajo: Blanda majonnäs och srirachasås i en skål. Smaka eventuellt av med lite salt.
- Teriyakikyckling: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 3 min på hög värme och krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök, rödlök, teriyakisås och vatten. Låt sjuda ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. Blanda ner pak choy, koka ihop ytterligare ca 1 min.
- Servera teriyakikyckling med jasminris, en klick srirachamajo och toppa med sesamfrön.