Nudelwok med nötfärs och thailändsk spetskålssallad
Laktosfri

Nudelwok med nötfärs och thailändsk spetskålssallad

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vitvinsvinäger
Risnudlar
½ förp
Olja
½ msk
Nötfärs
250 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Fisksås
2 msk
(Fisk)
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Spetskål
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
551 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och spola i kallt vatten. 
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt nötfärs och bryn ca 3 min, tills färsen fått färg och är genomstekt. Rör ner soja- och ingefärssås och låt koka ihop ca 2 min. 
 Lägg fisksås i en bunke. Rör ner socker, vitvinsvinäger, neutral olja och pressad vitlök. Finstrimla röd chili (färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Strimla spetskål och grovhacka koriander. Blanda ner i bunken med dressing.
Blanda ner nudlarna i nötfärswoken. Woka tills nudlarna är varma. 
Vänd ner den thailändska spetskålssalladen i nötfärs- och nudelwoken. Servera direkt!
Smaklig måltid!