Laktosfri
Nudelwok med nötfärs och thailändsk spetskålssallad
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vitvinsvinäger
Risnudlar
½ förp
Olja
½ msk
Nötfärs
250 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
Fisksås
2 msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Spetskål
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 551 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och spola i kallt vatten.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt nötfärs och bryn ca 3 min, tills färsen fått färg och är genomstekt. Rör ner soja- och ingefärssås och låt koka ihop ca 2 min.
Lägg fisksås i en bunke. Rör ner socker, vitvinsvinäger, neutral olja och pressad vitlök. Finstrimla röd chili (färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Strimla spetskål och grovhacka koriander. Blanda ner i bunken med dressing.
Blanda ner nudlarna i nötfärswoken. Woka tills nudlarna är varma.
Vänd ner den thailändska spetskålssalladen i nötfärs- och nudelwoken. Servera direkt!
Smaklig måltid!