Svampstroganoff med fänkålsstekt tofu och vildris
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Svampstroganoff med fänkålsstekt tofu och vildris

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Senap
    ·
  • Havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Vildris
125 g
Mixsallad
30 g
Skogschampinjoner
125 g
Portabello
2 st
Gul lök
2 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Imat
1 ½ dl
(Havre)
Grönsaksbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Salt
½ tsk
Majsstärkelse
1 msk
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
573 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tofu. Skiva all svamp. Grovhacka gul lök. Finhacka vitlök.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Stek lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt all svamp och stek ytterligare ca 5 min. Tillsätt imat och smulad grönsaksbuljong och låt sjuda ca 5 min. 
Lägg tofu på en tallrik och blanda med peppar- och fänkålsmix, salt och majsstärkelse. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek tofu runt om på hög värme, tills de känns frasiga. Låt allt rinna av på hushållspapper.
Smaka av med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
Servera svampstroganoff med vildris, fänkålsstekt tofu och mixsallad. 
Smaklig måltid!