Linguine med gul paprikapesto, pinjenötter och friterad salvia
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Linguine med gul paprikapesto, pinjenötter och friterad salvia

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Gul paprika
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Citron
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Salvia
10 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
681 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
90 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Medan du väntar på ugnen kan du rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till steg 4.
Halvera och kärna ur gul paprika och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klyfta rödlök och lägg på andra sidan plåten. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fritera salviablad ca ½ min. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med lite salt.
Lägg hälften av den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt cashewnötter, pressad citronsaft (ca 1 msk), pressad vitlök, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer, späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. 
Skär resten av paprikan i grova bitar. Blanda kokt linguine med gul paprikapesto. Vänd ner rostad paprika och rödlök. 
Toppa pastan med friterad salvia och pinjenötter (se tips!). Servera med ruccola.
Smaklig måltid!