Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Linguine med gul paprikapesto, pinjenötter och friterad salvia
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Linguine
200 g
Gul paprika
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Cashewnötter
40 g
Citron
½ st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Olivolja
Salvia
10 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Medan du väntar på ugnen kan du rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till steg 4.
Halvera och kärna ur gul paprika och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klyfta rödlök och lägg på andra sidan plåten. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fritera salviablad ca ½ min. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och krydda med lite salt.
Lägg hälften av den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt cashewnötter, pressad citronsaft (ca 1 msk), pressad vitlök, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mixa slätt med stavmixer, späd med sparat pastavatten till önskad konsistens.
Skär resten av paprikan i grova bitar. Blanda kokt linguine med gul paprikapesto. Vänd ner rostad paprika och rödlök.
Toppa pastan med friterad salvia och pinjenötter (se tips!). Servera med ruccola.
Smaklig måltid!