Fläskkotlett i balsamico- och timjansås med pressad potatis
30-40
10
Points®värde per portion

Fläskkotlett i balsamico- och timjansås med pressad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger

Fläskkotlett i balsamico- och timjansås

Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2 dl
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk

Till servering

Mospotatis
400 g
Haricots verts
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt haricots verts koka med de sista 2 minuterna.
  2. Fläskkotlett i timjansås: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Strimla sedan köttet. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 3 min, tills det har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Sänk värmen och häll på Milda mat och balsamvinäger. Tillsätt kycklingbuljong, pressad vitlök och krydda med torkad timjan. Rör om och låt sjuda på svag värme tills köttet är klart, ca 10 min.
  4. Pressa potatisen i en potatispress (har du ingen press, så går det lika bra att äta potatisen som den är) och servera den tillsammans med fläskkotlett i balsamico- och timjansås och haricots verts.