ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Rostade grönsaker och pannoumi med mangosås
3.81 (63)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Broccoli
2 st
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Pannoumi
⅔ förp
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
Mango chutney
1 msk
Srirachasås
1 tsk
Vitlök
½ klyfta
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 476 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Dela broccoli i mindre buketter. Strimla rödlök. Skala och dela morötterna på längden, sedan i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Dela pannoumi i ca 2 cm-tjocka bitar och lägg på ugnsplåten med grönsakerna. Tillaga allt i mitten av ugnen tills allt fått fin färg och grönsakerna mjuknat något ca 30 min. Blanda runt efter halva tillagningstiden.
Blanda matyoghurt, mango chutney, srirachasås och riven vitlök i en skål.
Toppa de rostade grönsakerna och pannoumi med ruccola och ringla över mangosåsen. Servera direkt.
Smaklig måltid!