Rostade grönsaker och pannoumi med mangosås

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt

Rostade grönsaker och pannoumi med mangosås

3.81 (63)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Broccoli
2 st
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Pannoumi
⅔ förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mango chutney
1 msk
Srirachasås
1 tsk
Vitlök
½ klyfta
Näringsinnehåll per portion
Energi:
476 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Dela broccoli i mindre buketter. Strimla rödlök. Skala och dela morötterna på längden, sedan i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. 
Dela pannoumi i ca 2 cm-tjocka bitar och lägg på ugnsplåten med grönsakerna. Tillaga allt i mitten av ugnen tills allt fått fin färg och grönsakerna mjuknat något ca 30 min. Blanda runt efter halva tillagningstiden.
Blanda matyoghurt, mango chutney, srirachasås och riven vitlök i en skål. 
Toppa de rostade grönsakerna och pannoumi med ruccola och ringla över mangosåsen. Servera direkt. 
Smaklig måltid!