Vegetariskt
Ljummen matvetesallad med grön sparris, rödbetor och löskokt ägg
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rödbetor
1 förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Flytande honung
Matvete
125 g
Grön sparris
1 knippe
Rödlök
1 st
Ruccola
35 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
Ägg
4 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 616 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Koka matvete enligt angivelse på förpackningen.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka ruccola. Lägg ruccola, citronskal, pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa med stavmixer.
Skär bort änden från grön sparris. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek sparrisen på hög värme ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla rödlök. Blanda ihop kokt matvete, honungsrostade rödbetor, ruccola och rödlök i en rymlig bunke. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Toppa ljummen matvetesallad med råstekt sparris och löskokt ägg. Servera med ruccoladressing.
Smaklig måltid!