Ljummen matvetesallad med grön sparris, rödbetor och löskokt ägg
Vegetariskt

Ljummen matvetesallad med grön sparris, rödbetor och löskokt ägg

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Rödbetor
1 förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Flytande honung
Matvete
125 g
(Vete)
Grön sparris
1 knippe
Rödlök
1 st
Ruccola
35 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ägg
4 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
616 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Koka matvete enligt angivelse på förpackningen.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten. Skala och halvera äggen. 
 Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka ruccola. Lägg ruccola, citronskal, pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymald svartpeppar i en mixerbunke. Mixa med stavmixer.
 Skär bort änden från grön sparris. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek sparrisen på hög värme ca 1 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Finstrimla rödlök. Blanda ihop kokt matvete, honungsrostade rödbetor, ruccola och rödlök i en rymlig bunke. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Toppa ljummen matvetesallad med råstekt sparris och löskokt ägg. Servera med ruccoladressing.
Smaklig måltid!