Vegetariskt
Frasig gnocchi med citronstekt sparris och mozzarella
3.62 (93)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
Smör
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Salt
1 krm
Mozzarella
1 förp
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Avsluta med att toppa pannan med citronskalet!
Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 10 min.
Ansa sparris och dela på hälften. Klyfta rödlök tunt. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek sparris och lök ca 2 min. Krydda med salt och pressa över lite citronsaft (ca 2 tsk). Lägg upp på ett fat och spara pannan.
Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi ca 4 min, tills den fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Dela mozzarellan i bitar. Blanda ner sparris i pannan med gnocchi.
Servera gnocchipanna toppad med mozzarella, ruccola och citronklyftor.
Smaklig måltid!