Frasig gnocchi med citronstekt sparris och mozzarella
Vegetariskt

Frasig gnocchi med citronstekt sparris och mozzarella

3.62 (93)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
(Vete)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grön sparris
1 knippe
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Salt
1 krm
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
663 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Avsluta med att toppa pannan med citronskalet!

 Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 10 min.
 Ansa sparris och dela på hälften. Klyfta rödlök tunt. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek sparris och lök ca 2 min. Krydda med salt och pressa över lite citronsaft (ca 2 tsk). Lägg upp på ett fat och spara pannan.
 Hetta upp smör i den använda stekpannan. Fräs väl avrunnen gnocchi ca 4 min, tills den fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Dela mozzarellan i bitar. Blanda ner sparris i pannan med gnocchi. 
Servera gnocchipanna toppad med mozzarella, ruccola och citronklyftor.
Smaklig måltid!