Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås med tagliatelle

Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås med tagliatelle

4.01 (123)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Morot
½ st
Mozzarella
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Vatten
½ dl
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Blandfärs
250 g
Olivolja
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Morot
1½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
819 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du inte blanda ner mozzarellan i köttbullarna, skiva och servera den vid sidan av.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Skala all morot. Riv mozzarella (se tips!). Hacka gul lök. Tärna selleristjälk smått. 
 Finriv ½ morot och lägg i en bunke. Blanda ner riven mozzarella, ströbröd, vatten, persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt blandfärs och blanda väl. Forma till 8 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna ca 6 min runt om. Lägg upp på en tallrik. Spara stekpannan.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp den använda stekpannan och fräs gul lök, selleri och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och lägg i köttbullarna. Sjud under omrörning ca 8 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär resten av morötterna i stavar och ställ i glas. 
Servera köttbullar i tomatsås med tagliatelle och morotsstavar.
Smaklig måltid!