Mozzarellafyllda köttbullar i tomatsås med tagliatelle
4.01 (123)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Morot
½ st
Mozzarella
½ förp
Ströbröd
½ förp
Vatten
½ dl
Persillade
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Blandfärs
250 g
Olivolja
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Tagliatelle
180 g
Morot
1½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 819 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 97 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du inte blanda ner mozzarellan i köttbullarna, skiva och servera den vid sidan av.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Skala all morot. Riv mozzarella (se tips!). Hacka gul lök. Tärna selleristjälk smått.
Finriv ½ morot och lägg i en bunke. Blanda ner riven mozzarella, ströbröd, vatten, persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt blandfärs och blanda väl. Forma till 8 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna ca 6 min runt om. Lägg upp på en tallrik. Spara stekpannan.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp den använda stekpannan och fräs gul lök, selleri och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och lägg i köttbullarna. Sjud under omrörning ca 8 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär resten av morötterna i stavar och ställ i glas.
Servera köttbullar i tomatsås med tagliatelle och morotsstavar.
Smaklig måltid!