Kålpudding med lingongräddsås och inlagd gurka

Kålpudding med lingongräddsås

inlagd gurka och kokt potatis
4.12 (68)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • ättiksprit (12%)
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Rårörda lingon
½ förp
Vitkål
300 g
Smör
(Mjölk)
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande honung
1 förp
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Snackgurka
1 st
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
1 dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Oxbuljong
1 förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Rårörda lingon
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
848 kcal
Fett:
38 g
Kolhydrater:
89 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 215°C (varmluft) eller 240°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skär bort roten från vitkål. Strimla sedan vitkålen. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek strimlad vitkål ca 3 min, eller tills den börjar bli mjuk. Krydda med salt och socker.
Blanda ströbröd, ägg och mjölk i en bunke. Blanda ner blandfärs, salt och lite nymald svartpeppar.
Fördela färsen i botten på en liten ugnsform. Lägg den stekta kålen på färsen. Ringla över flytande honung. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
 Blanda socker, vatten och ättiksprit i en skål. Blanda så att sockret löser sig. Skär snackgurka i tunna skivor (gärna på mandolin) och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan till servering.
Smält smör i en liten kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, mjölk och vispgrädde. Tillsätt oxbuljong och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av såsen med salt och nymald svartpeppar. Vänd ner rårörda lingon.
Servera kålpudding med lingongräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och resten av de rårörda lingonen.
Smaklig måltid!