Kålpudding med lingongräddsås
inlagd gurka och kokt potatis4.12 (68)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- ättiksprit (12%)
- mjölk
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Rårörda lingon
½ förp
Vitkål
300 g
Smör
Salt
2 krm
Socker
2 krm
Ströbröd
½ förp
Ägg
1 st
Mjölk
½ dl
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Flytande honung
1 förp
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Snackgurka
1 st
Smör
2 tsk
Vetemjöl
2 tsk
Vatten
1 dl
Mjölk
½ dl
Vispgrädde
½ dl
Oxbuljong
1 förp
Kinesisk soja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Rårörda lingon
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 848 kcal
- Fett:
- 38 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 215°C (varmluft) eller 240°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär bort roten från vitkål. Strimla sedan vitkålen. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek strimlad vitkål ca 3 min, eller tills den börjar bli mjuk. Krydda med salt och socker.
Blanda ströbröd, ägg och mjölk i en bunke. Blanda ner blandfärs, salt och lite nymald svartpeppar.
Fördela färsen i botten på en liten ugnsform. Lägg den stekta kålen på färsen. Ringla över flytande honung. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda socker, vatten och ättiksprit i en skål. Blanda så att sockret löser sig. Skär snackgurka i tunna skivor (gärna på mandolin) och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan till servering.
Smält smör i en liten kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, mjölk och vispgrädde. Tillsätt oxbuljong och kinesisk soja. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av såsen med salt och nymald svartpeppar. Vänd ner rårörda lingon.
Servera kålpudding med lingongräddsås, kokt potatis, inlagd gurka och resten av de rårörda lingonen.
Smaklig måltid!