Kycklingwok med äggnudlar
25-35
Laktosfri
11
Points®värde per portion

Kycklingwok med äggnudlar

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

    Kycklingwok

    Bananschalottenlök
    1 st
    Broccoli
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Kycklingfilé
    300 g
    Sesamolja (Sesamfrön)
    1+1 tsk
    Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
    1 förp

    Till servering

    Äggnudlar (125 g) (Ägg, Vete)
    1 förp
    Sesamfrön (Sesamfrön)
    1 msk
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Förberedelser: Strimla schalottenlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla kycklingfilé. 
    2. Kycklingwok: Hetta upp 1 tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen ca 4 min, tills den är genomstekt. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
    3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av vattnet när du häller av nudlarna.
    4. Kycklingwok: Hetta upp 1 tsk sesamolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök, broccoli och röd paprika ca 3 min. Lägg i den stekta kycklingen och avhällda nudlar. Blanda ner soja- och ingefärssås, låt allt bli varmt. Späd med lite sparat nudelvatten till önskad konsistens.
    5. Servera kycklingwok med nudlar och toppa med sesamfrön (om du har tid är det gott att rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna innan servering).