Kycklingwok med äggnudlar
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
Kycklingwok
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1+1 tsk
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Till servering
Äggnudlar (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla schalottenlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla kycklingfilé.
- Kycklingwok: Hetta upp 1 tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen ca 4 min, tills den är genomstekt. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av vattnet när du häller av nudlarna.
- Kycklingwok: Hetta upp 1 tsk sesamolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök, broccoli och röd paprika ca 3 min. Lägg i den stekta kycklingen och avhällda nudlar. Blanda ner soja- och ingefärssås, låt allt bli varmt. Späd med lite sparat nudelvatten till önskad konsistens.
- Servera kycklingwok med nudlar och toppa med sesamfrön (om du har tid är det gott att rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna innan servering).