Grönsaksspett med bulgursallad, sparris och krämig citronfraiche
Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Grönsaksspett med bulgursallad, sparris och krämig citronfraiche

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grillspett
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Grillspett
4 st
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsaft (ca 2 msk)
Olivolja
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Bulgur
125 g
(Vete)
Grön sparris
1 knippe
Mixsallad
30 g
Citron, skal+saft
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Frömix
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
520 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ingen grill eller grillpanna, så går det lika bra att steka allt i en stekpanna!

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Häll av och låt ånga av.
Lägg grillspett av trä i blöt. Skär zucchini i jämnstora bitar, ca 3x3 cm. Klyfta rödlök. Blanda alla grönsaker med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Varva sedan grönsakerna på grillspetten. 
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en skål till steg 5. Blanda pressad citronsaft (spara 1 tsk till steg 5), olivolja, socker, salt och nymald svartpeppar i en salladsskål. 
 Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna. Hetta upp en grillpanna (se tips!). Grilla grön sparris ca 1 min per sida. Spara pannan. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i salladsskålen med dressingen.
Blanda ner imat fraiche och citronsaft i skålen med citronskalet. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
Hetta upp den använda grillpannan. Grilla grönsaksspetten runt om, tills grönsakerna har fått fin färg. 
 Blanda ner bulgur och mixsallad i salladsskålen, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera grillade grönsaksspett med bulgursallad och citronfraiche. Toppa med frömix.
Smaklig måltid!