Bakad sötpotatis med BBQ-kyckling

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Bakad sötpotatis med BBQ-kyckling

3.76 (66)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olja
    • salt
    • vatten
    Sötpotatis
    2 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Kycklingfilé
    300 g
    Majskorn, (160 g)
    1 förp
    BBQ-sås
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Salt
    2 krm
    Röd paprika
    1 st
    Mixsallad
    30 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Vill du hellre baka potatisarna i mikrougn, stick några hål i varje potatis med en provsticka och baka dem på högsta effekt i ca 8 minuter.

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
     Halvera sötpotatis på längden. Pensla neutral olja på snittytan och strö på lite salt. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i övre delen av ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk (se tips!). Öppna gärna ugnsluckan för att släppa ut lite ånga efter halva tillagningstiden.
     Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kycklingfilé ca 3 min per sida och krydda med salt. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kyckligen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    Häll av majs. Dra isär kycklingfiléerna med hjälp av två gafflar, direkt i ugnsformen. Tillsätt majs, BBQ-sås och vatten. Ställ tillbaka i ugnen och låt det bli varmt och smaka av med lite salt. 
    Tärna röd paprika smått. Skär ett jack i potatisarna och fyll med kyckling- och majsröran. Toppa med paprika och mixsallad.
    Smaklig måltid!