ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Bakad sötpotatis med BBQ-kyckling
3.76 (66)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- vatten
Sötpotatis
2 st
Olja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Kycklingfilé
300 g
Majskorn, (160 g)
1 förp
BBQ-sås
1 förp
Vatten
½ dl
Salt
2 krm
Röd paprika
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du hellre baka potatisarna i mikrougn, stick några hål i varje potatis med en provsticka och baka dem på högsta effekt i ca 8 minuter.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis på längden. Pensla neutral olja på snittytan och strö på lite salt. Lägg potatisen med snittytan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i övre delen av ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk (se tips!). Öppna gärna ugnsluckan för att släppa ut lite ånga efter halva tillagningstiden.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kycklingfilé ca 3 min per sida och krydda med salt. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kyckligen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Häll av majs. Dra isär kycklingfiléerna med hjälp av två gafflar, direkt i ugnsformen. Tillsätt majs, BBQ-sås och vatten. Ställ tillbaka i ugnen och låt det bli varmt och smaka av med lite salt.
Tärna röd paprika smått. Skär ett jack i potatisarna och fyll med kyckling- och majsröran. Toppa med paprika och mixsallad.
Smaklig måltid!