Vegetariskt
Pasta i tomatsås med mozzarellatopping och pinjenötter
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Mezze maniche rigate
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Torkad oregano
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Vispgrädde
½ dl
Salt
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
Cocktailtomater
125 g
Bladpersilja
20 g
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 754 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten, torkad oregano och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min.
Tärna mozzarella. Kvarta cocktailtomater. Finhacka bladpersilja. Servera allt i separata skålar eller blanda i en salladsskål med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll i vispgrädde i tomatsåsen och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna tills gyllene.
Blanda tomatsås med nykokt pasta. Toppa med mozzarellatopping och pinjenötter (det går självklart lika bra att servera allt var för sig).
Smaklig måltid!