Pasta i tomatsås med mozzarellatopping och pinjenötter
Vegetariskt

Pasta i tomatsås med mozzarellatopping och pinjenötter

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Torkad oregano
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Cocktailtomater
125 g
Bladpersilja
20 g
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
754 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. 
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten, torkad oregano och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min. 
Tärna mozzarella. Kvarta cocktailtomater. Finhacka bladpersilja. Servera allt i separata skålar eller blanda i en salladsskål med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll i vispgrädde i tomatsåsen och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. 
Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna tills gyllene.
Blanda tomatsås med nykokt pasta. Toppa med mozzarellatopping och pinjenötter (det går självklart lika bra att servera allt var för sig).
Smaklig måltid!