Laktosfri
Fröbakad torsk med cocktailtomater och mixsallad
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Olivolja
1 msk
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Frömix
1 förp
Bulgur
125 g
Tomatsalsa
1 förp
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 526 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Halvera cocktailtomater. Lägg tomat, pressad vitlök och torkad oregano i en smord ugnsform. Ringla över olivolja på torskfilérna och krydda med salt och lite nymald svartpeppar runt om.
Lägg frömix på en tallrik och vänd fiskens ena sida i frömixen. Lägg fisken med fröblandningen uppåt på tomaterna i ugnsformen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Lägg torsken på tallrikar. Mosa de bakade cocktailtomaterna lite lätt med en gaffel. Blanda ner tomatsalsa och olivolja, smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera fröbakad torsk med bulgur, tomatsås och mixsallad. Toppa med resten av den torkade oreganon.
Smaklig måltid!