Linsgryta med risoni och mozzarella

ViktVäktarna

Vegetariskt

Linsgryta med risoni och mozzarella

3.68 (256)
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Salt
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Torra röda linser
1 dl
Risoni
1 dl
(Vete)
Chili flakes
1 krm
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Salt
Frömix (20 g)
½ förp
Mozzarella (62,5 g)
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
531 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala gul lök och morötter. Finhacka gul lök. Tärna morot och selleristjälk smått. 
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och selleri ca 10 minuter. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, vatten, salt, grönsaksbuljong, linser och risoni.
Koka upp och sjud under lock tills linserna och risonin är mjuka ca 15 min. Tillsätt ev. ytterligare vatten efterhand som det kokar in.  
 Rosta frömixen i en torr och het stekpanna. 
 Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och blanda ihop med rivet citronskal, lite pressad citronsaft, finriven vitlök, olivolja och lite salt i en skål. 
Smaka av grytan med en nypa chili flakes och lite salt. Dra isär mozzarella i mindre bitar och blanda ner. Servera toppad med gremolata och rostad frömix.
Smaklig måltid!