Citronmarinerade räkor med gurka, dill och krämig risoni

Citronmarinerade räkor med gurka, dill och krämig risoni

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Risoni
150 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Gurka
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Dill
20 g
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
525 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Finriv det yttersta skalet från citronen och smaka upp risonin med!

 Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
Häll av räkor. Tärna gurka och fetaost smått. Finhacka dill.
Lägg allt i separata skålar eller blanda allt i en stor salladsskål. Dressa med pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Häll av risoni men spara 1/2 dl av pastavattnet. Finriv parmesanost. Rör ner sparat pastavatten och parmesan, rör ner i risonin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig risoni med citronmarinerad räksallad.
Smaklig måltid!