Citronmarinerade räkor med gurka, dill och krämig risoni
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vatten
6 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Risoni
150 g
Parmesanost
1 bit
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
Gurka
1 st
Fetaost
50 g
Dill
20 g
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 525 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Finriv det yttersta skalet från citronen och smaka upp risonin med!
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då.
Häll av räkor. Tärna gurka och fetaost smått. Finhacka dill.
Lägg allt i separata skålar eller blanda allt i en stor salladsskål. Dressa med pressad citronsaft (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll av risoni men spara 1/2 dl av pastavattnet. Finriv parmesanost. Rör ner sparat pastavatten och parmesan, rör ner i risonin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig risoni med citronmarinerad räksallad.
Smaklig måltid!