ViktVäktarna
Kalkonburgare med curry- och äppelyoghurt
3.7 (91)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- olja
- salt
- svartpeppar
Grönt äpple
½ st
Matyoghurt
½ dl
Curry
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Äggula
1 st
Ströbröd
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Romansallad
¼ st
Tomat
1 st
Morot
2 st
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Grovriv äpple och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt och curry till en dressing.
Lägg kalkonfärs i en bunke. Blanda med äggula, ströbröd, salt och nymald svartpeppar. Forma till två burgare.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skär tomat i skivor. Bryt blad av romansallad. Skala morötter och skär i stavar.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg.
Fyll hamburgerbröd med sallad, tomat, burgare och dressing. Servera med morotsstavar.
Smaklig måltid!