Kryddig färs med rostade grönsaker och hummus

ViktVäktarna

Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Kryddig färs med rostade grönsaker och hummus

3.79 (146)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olja
    • salt
    Blomkål
    ½ st
    Morot
    3 st
    Rödlök
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Ruccola
    30 g
    Kikärtor
    ½ förp
    Olja
    ½ msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Citron
    ¼ st
    Spiskummin
    ½ tsk
    Salt
    Olja
    1 tsk
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Salt
    ¼ tsk
    Spiskummin
    1 tsk
    Chipotlekrydda
    ½ tsk
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    435 kcal
    Fett:
    24 g
    Kolhydrater:
    23 g
    Protein:
    33 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    Dela blomkål i små buketter, skala och skär morötter i små bitar och klyfta rödlöken. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg, ca 20 min.  
    Häll av kikärtor men spara spadet. Lägg kikärtor, neutral olja, pressad vitlök, lite pressad citronsaft, och ca 1 msk av kikärtsspadet i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät puré. Spä efterhand med ytterligare kikärtsspad till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.  
    Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek nötfärsen tills den är knaprig, ca 5 min.
    Blanda ner pressad vitlök och krydda med salt, spiskummin och chipotlekrydda.  
    Servera kryddig färs med ugnsrostade grönsaker och hummus. Toppa med ruccola.
    Smaklig måltid!