ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Kryddig färs med rostade grönsaker och hummus
3.79 (146)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
Blomkål
½ st
Morot
3 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Ruccola
30 g
Kikärtor
½ förp
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Citron
¼ st
Spiskummin
½ tsk
Salt
Olja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
¼ tsk
Spiskummin
1 tsk
Chipotlekrydda
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 435 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 23 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela blomkål i små buketter, skala och skär morötter i små bitar och klyfta rödlöken. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg, ca 20 min.
Häll av kikärtor men spara spadet. Lägg kikärtor, neutral olja, pressad vitlök, lite pressad citronsaft, och ca 1 msk av kikärtsspadet i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät puré. Spä efterhand med ytterligare kikärtsspad till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek nötfärsen tills den är knaprig, ca 5 min.
Blanda ner pressad vitlök och krydda med salt, spiskummin och chipotlekrydda.
Servera kryddig färs med ugnsrostade grönsaker och hummus. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!