Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis
40-50
Laktosfri
Utan gluten
16
Points®värde per portion

Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • vatten
    • socker
    • ättiksprit (12%)
    • bakplåtspapper
    • neutral olja
    • salt
    • svartpeppar

    Picklad rödlök

    Rödlök
    1 st
    Vatten
    1½ dl
    Socker
    1 dl
    Ättiksprit (12%)
    ½ dl

    Klyftpotatis

    Potatis
    300 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Neutral olja
    1 tsk
    Salt

    Burgare

    Nötfärs
    250 g
    Chipotlekrydda
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Neutral olja
    1 tsk

    Tillbehör

    Cocktailtomater
    125 g
    Mixsallad
    30 g
    BBQ-sås
    1 förp
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    2. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå i kylen till servering.
    3. Klyftpotatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
    4. Burgare: Blanda nötfärs, chipotlekrydda, salt och svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    5. Halvera cocktailtomater. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök och cocktailtomater. Servera med bbq-sås.