Grekisk kyckling med citronrisoni, oliver och tzatziki
20-30
9
Points®värde per portion

Grekisk kyckling med citronrisoni, oliver och tzatziki

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • rödvinsvinäger
  • salt
  • neutral olja
  • svartpeppar

Tzatziki

Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt

Grekisk kyckling

Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta

Till servering

Risoni (Vete)
75 g
Citron
½ st
Snacksoliver
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla röd paprika och rödlök. Dela kycklingfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm. 
  2. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tzatziki: Grovriv hälften av gurkan, pressa ur vätska och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök och rödvinsvinäger. Smaka av med lite salt. Skär resten av gurkan i tärningar. Servera gurkan separat eller blanda ner den i risonin.
  4. Grekisk kyckling: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingbitarna runt om ca 5 min, krydda med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Tillsätt röd paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är genomstekt. 
  5. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ihop avhälld risoni med citronskal och lite pressad citronsaft efter smak, klyfta resten.
  6. Servera grekisk kyckling med grönsaker, citronrisoni, snacksoliver, tzatziki och citronklyfta.