Tomatbräserad fläskkotlett med ruccola och persilladesmör
15-20
Laktosfri

Tomatbräserad fläskkotlett med ruccola och persilladesmör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • smör, rumstempererat

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Ruccola
65 g

Tomatbräserad fläskkolett

Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Olivolja

Persilladesmör

Smör, rumstempererat (Mjölk)
25 g
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Klyfta gul lök. Skär fläskkotlett i portionsbitar och krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Tomatbräserad fläskkolett: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller traktörpanna. Stek fläskkotletter ca 2 min per sida. Tillsätt lök, konerverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 7 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Om såsen blir för tjock så späd med lite extra vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Persilladesmör: Mosa ihop rumstempererat smör och persillade på ett fat.
  5. Servera tomatbräserade fläskkotletter med bulgur, persilladesmör och ruccola.