Halloumistroganoff med tomatsallad
Utan gluten
Vegetariskt

Halloumistroganoff med tomatsallad

3.53 (116)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • mild senap
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Mild senap
½ msk
(Senap)
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
706 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Dela morot i tunna stavar. Finhacka bananschalottenlök. Skiva champinjoner. Tärna halloumi.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
I samma panna, stek lök, champinjoner och morot ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, mild senap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
 Tärna tomat. Blanda tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
 Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och tomatsallad. 
Smaklig måltid!