Utan gluten
Vegetariskt
Halloumistroganoff med tomatsallad
3.53 (116)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- mild senap
- mjölk
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Halloumi
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Mild senap
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt
½ dl
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela morot i tunna stavar. Finhacka bananschalottenlök. Skiva champinjoner. Tärna halloumi.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
I samma panna, stek lök, champinjoner och morot ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, mild senap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
Tärna tomat. Blanda tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och tomatsallad.
Smaklig måltid!