Halloumistroganoff med tomatsallad
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Halloumistroganoff med tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • mild senap
  • sambal oelek
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Halloumistroganoff

Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Mild senap (Senap)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Tomatsallad

Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 706 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halloumistroganoff: Dela morot i tunna stavar. Finhacka bananschalottenlök. Skiva champinjoner. Tärna halloumi.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
  4. I samma panna, stek lök, champinjoner och morot ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, mild senap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
  5. Tomatsallad: Tärna tomat. Blanda tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  6. Halloumistroganoff: Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och tomatsallad.