Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- mild senap
- sambal oelek
- mjölk
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Halloumistroganoff
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Mild senap (Senap)
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Tomatsallad
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 706 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Halloumistroganoff: Dela morot i tunna stavar. Finhacka bananschalottenlök. Skiva champinjoner. Tärna halloumi.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
- I samma panna, stek lök, champinjoner och morot ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, mild senap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
- Tomatsallad: Tärna tomat. Blanda tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Halloumistroganoff: Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och tomatsallad.