Sojastekt nötfärs med gurka- och jordnötssallad
Laktosfri

Sojastekt nötfärs med gurka- och jordnötssallad

3.78 (77)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Svartpeppar
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
656 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, soja- och ingefärssås. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skiva gurka och rödlök. Blanda med lite olja, vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hackade jordnötter.
Servera soja- och ingefärsstekt färs med gurka- och jordnötssallad och jasminris.
Smaklig måltid!