Sojastekt nötfärs med gurka- och jordnötssallad
15-20
Laktosfri

Sojastekt nötfärs med gurka- och jordnötssallad

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Soja- och ingefärsstekt färs

Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Salt
Svartpeppar

Gurka- och jordnötssallad

Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Neutral olja
Vitvinsvinäger
Salt
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Svartpeppar

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 656 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Soja- och ingefärsstekt färs: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek nötfärs ca 3 min, tills den är helt genomstekt. Tillsätt pressad vitlök, soja- och ingefärssås. Koka ihop ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Gurka- och jordnötssallad: Skiva gurka och rödlök. Blanda med lite olja, vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Toppa med hackade jordnötter.
  4. Servera soja- och ingefärsstekt färs med gurka- och jordnötssallad och jasminris.