Laktosfri
Koreansk kycklingbowl med rädisor, sesamfrön och asiatisk coleslaw
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vitvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Olja
½ msk
Salt
1 krm
Soja- och ingefärssås
1 förp
Strimlad vitkål
250 g
Majonnäs
½ dl
Japansk sojasås
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
Jasminris
135 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 726 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg strimlad vitkål i iskallt vatten. Skiva eller kvarta rädisor. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs kycklingbitarna med salt ca 4 min, tills kycklingen är klar. Tillsätt soja- och ingefärssås och stek ytterligare ca 1 min.
Blanda majonnäs, japansk soja, neutral olja och vitvinsvinäger i en rymlig bunke. Häll av vitkålen och blanda ner i bunken. Toppa med sesamfrön (se tips!).
Lägg jasminris i botten på 2 djupa skålar, toppa med soja- och ingefärskyckling, rädisor och asiatisk coleslaw.
Smaklig måltid!