Koreansk kycklingbowl med rädisor, sesamfrön och asiatisk coleslaw
Laktosfri

Koreansk kycklingbowl med rädisor, sesamfrön och asiatisk coleslaw

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vitvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Olja
½ msk
Salt
1 krm
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Strimlad vitkål
250 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
726 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna innan servering!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg strimlad vitkål i iskallt vatten. Skiva eller kvarta rädisor. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs kycklingbitarna med salt ca 4 min, tills kycklingen är klar. Tillsätt soja- och ingefärssås och stek ytterligare ca 1 min.
 Blanda majonnäs, japansk soja, neutral olja och vitvinsvinäger i en rymlig bunke. Häll av vitkålen och blanda ner i bunken. Toppa med sesamfrön (se tips!).
Lägg jasminris i botten på 2 djupa skålar, toppa med soja- och ingefärskyckling, rädisor och asiatisk coleslaw.
Smaklig måltid!