ViktVäktarna
Vegetariskt
Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner
3.78 (457)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Soltorkade tomater, avhällda
50 g
Äggula
1 st
Milda mat 4%
1¼ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
½ bit
Linguine
125 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 459 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten, men kom ihåg att inte ha för hög värme.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skiva gul lök, champinjoner, vitlök och soltorkade tomater. Hacka bladpersilja. Finriv parmesanost.
Hetta upp lite flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek gul lök och champinjoner på medelvärme minst 10 min (se tips!). När löken fått fin färg, tillsätt vitlök och soltorkade tomater, stek ytterligare ca 1 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop äggula med Milda mat, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner äggblandningen och avhälld pasta i stekpannan med grönsakerna. Låt allt bli varmt (ej koka). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa krämig linguine med bladpersilja och riven parmesan. Servera med ruccola.
Smaklig måltid!