Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner

ViktVäktarna

Vegetariskt

Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner

3.78 (457)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Soltorkade tomater, avhällda
50 g
Äggula
1 st
(Ägg)
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
½ bit
(Mjölk)
Linguine
125 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
459 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten, men kom ihåg att inte ha för hög värme.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Skiva gul lök, champinjoner, vitlök och soltorkade tomater. Hacka bladpersilja. Finriv parmesanost.
 Hetta upp lite flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek gul lök och champinjoner på medelvärme minst 10 min (se tips!). När löken fått fin färg, tillsätt vitlök och soltorkade tomater, stek ytterligare ca 1 min. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop äggula med Milda mat, salt och lite nymald svartpeppar. 
Blanda ner äggblandningen och avhälld pasta i stekpannan med grönsakerna. Låt allt bli varmt (ej koka). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa krämig linguine med bladpersilja och riven parmesan. Servera med ruccola. 
Smaklig måltid!