Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner
25-35
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Krämig pasta med soltorkade tomater och champinjoner

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • äggula
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Soltorkade tomater, avhällda
50 g
Äggula (Ägg)
1 st
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
20 g
Parmesanost (Mjölk)
½ bit
Linguine (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ju längre du steker löken desto sötare blir den och du får mer djup i rätten, men kom ihåg att inte ha för hög värme.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Skiva gul lök, champinjoner, vitlök och soltorkade tomater. Hacka bladpersilja. Finriv parmesanost.
  3. Pastasås: Hetta upp lite flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek gul lök och champinjoner på medelvärme minst 10 min (se tips!). När löken fått fin färg, tillsätt vitlök och soltorkade tomater, stek ytterligare ca 1 min. 
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Pastasås: Vispa ihop äggula med Milda mat, salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Blanda ner äggblandningen och avhälld pasta i stekpannan med grönsakerna. Låt allt bli varmt (ej koka). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Toppa krämig linguine med bladpersilja och riven parmesan. Servera med ruccola.