30-40
Laktosfri
Chicken satay - currystekt kyckling med jordnötssås och broccoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- neutral olja
- socker
- vatten
- salt
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sataysås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Malen ingefära
1 tsk
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Currystekt kyckling
Kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja
Broccoli
Broccoli
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sataysås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök, vitlök, malen ingefära och jordnötter ca 2 min. Tillsätt socker, japansk soja, vatten och coconut cream. Låt sjuda ca 5 min. Mixa med stavmixer.
- Currystekt kyckling: Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med curry och salt. Stek kycklingen i en stekpanna med lite neutral olja ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Broccoli: Skär broccoli i mindre buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek broccolin tillsammans med pressad vitlök ca 2 min. Krydda med lite salt.
- Servera currystekt kyckling med sataysås, broccoli och jasminris.