Chicken satay - currystekt kyckling med jordnötssås och broccoli
Laktosfri

Chicken satay - currystekt kyckling med jordnötssås och broccoli

4 (700)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
Jasminris
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Malen ingefära
1 tsk
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Socker
2 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök, vitlök, malen ingefära och jordnötter ca 2 min. Tillsätt socker, japansk soja, vatten och coconut cream. Låt sjuda ca 5 min. Mixa med stavmixer.
Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med curry och salt. Stek kycklingen i en stekpanna med lite neutral olja ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär broccoli i mindre buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek broccolin tillsammans med pressad vitlök ca 2 min. Krydda med lite salt.
Servera currystekt kyckling med sataysås, broccoli och jasminris.
Smaklig måltid!