Chicken satay - currystekt kyckling med jordnötssås och broccoli
30-40
Laktosfri

Chicken satay - currystekt kyckling med jordnötssås och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • socker
  • vatten
  • salt

Tillbehör

Jasminris
125 g

Sataysås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Malen ingefära
1 tsk
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Coconut cream
1 förp

Currystekt kyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Curry
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja

Broccoli

Broccoli
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 708 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sataysås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök, vitlök, malen ingefära och jordnötter ca 2 min. Tillsätt socker, japansk soja, vatten och coconut cream. Låt sjuda ca 5 min. Mixa med stavmixer.
  3. Currystekt kyckling: Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med curry och salt. Stek kycklingen i en stekpanna med lite neutral olja ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Broccoli: Skär broccoli i mindre buketter. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek broccolin tillsammans med pressad vitlök ca 2 min. Krydda med lite salt.
  5. Servera currystekt kyckling med sataysås, broccoli och jasminris.