Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad

4.35 (1247)
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • senap
  • smör, rumsvarmt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Delikatesspotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Smör, rumsvarmt
25 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Vete)
Ströbröd
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
(Ägg)
Olja
Bakplåtspapper
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Strimla fänkål och rödlök så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Lägg i en bunke med iskallt vatten.
Blanda olivolja, senap (gärna grovkorning), vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
 Mosa ihop smör, pressad vitlök, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar på ett fat.
 Lägg kyckling minutfilé på en skärbräda med bakplåtspapper över. Banka lätt på kycklingen med baksidan av en liten kastrull, så att köttet plattas ut. Vispa upp ägg på en tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. 
 Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingschnitzeln frasig, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Häll av fänkålen och rödlöken. Blanda rostad potatis, fänkål, rödlök, ruccola och senapsdressing i en rymlig skål.
Servera kycklingschnitzel med rostad potatissallad och dragonsmör.
Smaklig måltid!