Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad
35-45
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • senap
  • vitvinsvinäger
  • smör, rumsvarmt
  • vitlök
  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • neutral olja

Rostad potatissallad

Delikatesspotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g

Dragonsmör

Smör, rumsvarmt (Mjölk)
25 g
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar

Kycklingschnitzel

Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Ströbröd
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja
Bakplåtspapper
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 684 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatissallad: Kvarta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Strimla fänkål och rödlök så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Lägg i en bunke med iskallt vatten.
  4. Dressing: Blanda olivolja, senap (gärna grovkorning), vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en liten skål.
  5. Dragonsmör: Mosa ihop smör, pressad vitlök, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar på ett fat.
  6. Förberedelser: Lägg kyckling minutfilé på en skärbräda med bakplåtspapper över. Banka lätt på kycklingen med baksidan av en liten kastrull, så att köttet plattas ut. Vispa upp ägg på en tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. 
  7. Kycklingschnitzel: Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingschnitzeln frasig, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  8. Rostad potatissallad: Häll av fänkålen och rödlöken. Blanda rostad potatis, fänkål, rödlök, ruccola och senapsdressing i en rymlig skål.
  9. Servera kycklingschnitzel med rostad potatissallad och dragonsmör.