Stekt torsk med vitkål och rostad morotskräm
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Stekt torsk med vitkål och rostad morotskräm

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • vatten

Till servering

Potatis
400 g
Ruccola
30 g

Rostade grönsaker

Vitkål
300 g
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Flytande honung
½ msk

Stekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Smör (Mjölk)
½ msk

Rostad morotskräm

Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja
½ msk
Torkad dragon
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 533 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Rostade grönsaker: Skär vitkål i grova bitar. Skala och skär morötter i mindre bitar och klyfta bananschalottenlök. Lägg allt på varsin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla olivolja och strö salt över alla grönsaker. Ringla honung över vitkålen. Rosta allt högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Stekt torsk: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Rostad morotskräm: Lägg all rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, vitvinsvinäger och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Lägg ruccola och rostad vitkål på ett fat.
  7. Servera stekt torskfilé med rostad vitkål, ruccola, rostad morotskräm och kokt potatis.