Paprikasoppa med parmigiano reggiano och vitlöksbröd
25-35
Vegetariskt

Paprikasoppa med parmigiano reggiano och vitlöksbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Paprikasoppa

Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Vitlöksbröd

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Torkad oregano
½ tsk

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 556 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyfta röd paprika och gul lök.
  3. Paprikasoppa: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
  4. Vitlöksbröd: Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
  5. Paprikasoppa: Tillsätt riven parmesan och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  6. Ringla ner lite matyoghurt i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd.