Vegetariskt
Paprikasoppa med parmigiano reggiano och vitlöksbröd
4.01 (472)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan
50 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Torkad oregano
½ tsk
Matyoghurt
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 553 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och gul lök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
Tillsätt riven parmesan och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
Ringla ner lite matyoghurt i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd.
Smaklig måltid!