Lax med teriyakisås och gurksallad
30-40
Laktosfri

Lax med teriyakisås och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
  • vatten
  • neutral olja
  • flytande honung
  • vitlök

Laxfilé

Laxfilé (Fisk)
270 g
Salt
Svartpeppar

Teriyakisås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk

Till servering

Jasminris
125 g
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 672 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg laxfilé i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda med lite salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 16 min.
  4. Teriyakisås: Häll japansk soja i en skål. Blanda med kinesisk soja, balsamvinäger, vatten, neutral olja, honung, pressad vitlök och malen ingefära.
  5. Skär gurka i strimlor och lägg i en skål. Blanda med hälften av teriyakisåsen. Spar resten av såsen till servering.
  6. Servera ugnsbakad lax med teriyakisås, gurksallad, nykokt jasminris och rädisor.