Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- socker
- vetemjöl
- vatten
Senapsbiffar
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Löksky
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Salt
Till servering
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 557 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
- Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna 2-3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 6-8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
- Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker 2-3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten och kinesisk soja. Sjud 5-6 min och smaka av med lite salt.
- Grovhacka bladpersilja och skär gurkan i stavar. Servera senapsbiffar med löksky, nykokt potatis och gurka. Toppa med persilja!