Fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis och äpple- och fänkålssallad
30-40
Laktosfri

Fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis och äpple- och fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • köttbuljong

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Äpple- & fänkålssallad

Rött äpple
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar

Svampsås

Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Fläskmedaljonger

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 606 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skär potatis i klyftor. Finhacka bananschalottenlök. Skiva hälften av champinjonerna, kvarta resten (är till steg 6). 
  3. Ugnsrostad potatis: Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Rosta klyftorna i övre delen av ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
  4. Äpple- och fänkålssallad: Skär äpple i tunna skivor. Ansa och skär fänkål i tunna skivor. Använd gärna en mandolin för riktigt tunna skivor. Lägg allt i en skål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar. 
  5. Svampsås: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs skivade champinjoner och lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, kinesisk soja, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 7 min. Smaka av med lite salt.
  6. Fläskmedaljonger: Skär fläskkotlett i 2 st skivor. Dela sedan skivorna på hälften. Banka dem lite lätt med handen, så de blir jämnstora. Krydda med salt, lite nymald svartpeppar och torkad timjan. Hetta upp smör och lite olivolja en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Tillsätt kvartade champinjonerna och fräs ytterligare ca 1 min. 
  7. Servera nystekta fläskmedaljonger med svampsås, rostad potatis, champinjoner och äpple- och fänkålssallad.