Nagoya tebasaki - Japansk friterad kyckling med sesamdressad pakchoy
40-50

Nagoya tebasaki - Japansk friterad kyckling med sesamdressad pakchoy

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • socker
  • salt
  • vetemjöl
  • neutral olja

Marinerad kyckling

Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vitvinsvinäger
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g

Soja- och sesamsås

Ingefära
½ bit
Vitlök
½ klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vatten
¾ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Socker
1 msk
Rökt chilikrydda
½ förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Majsstärkelse
½ tsk

Sesamdressad pakchoysallad

Pak choy
1 förp
Sesamolja (Sesamfrön)
2 tsk
Salt
2 krm
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk

Friterad kyckling

Vetemjöl
½ dl
Majsstärkelse
2 tsk
Neutral olja

Till servering

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 873 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminis enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marinerad kyckling: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda ner matyoghurt, japansk soja, vitvinsvinäger och rökt chilikrydda. Dela kycklinglårfilé i tre bitar per filé. Blanda ner kyckling i marinaden och ställ in i kylen.
  3. Soja- och sesamsås: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en liten kastrull och tillsätt japansk soja, vatten, vitvinsvinäger, sesamolja, socker och rökt chilikrydda. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och mixa såsen hastigt med stavmixer. Blanda ut majsstärkelse i 1 tsk kallt vatten. Koka upp såsen igen och vispa ner majsstärkelse.
  4. Sesamdressad pakchoysallad: Skala gurkan och halvera på längden. Skrapa ur kärnhuset och skär sedan gurkan i grova bitar. Finstrimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda med sesamolja, salt och vitvinsvinäger.
  5. Friterad kyckling: Blanda vetemjöl och majsstärkelse på en tallrik. Ta upp kycklingen från marinaden och vänd den i mjölblandningen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna eller stekgryta. Fritera kycklingbitarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd kycklingen emellanåt så de inte bränns. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 
  6. Lägg upp friterad kyckling på ett serveringsfat. Ringla hälften av soja- och sesamsåsen över kycklingen och toppa med sesamfrön.
  7. Servera friterad kyckling med jasminris, pakchoysallad och resten av såsen.