ViktVäktarna
Linguine med fläskkotlett och champinjonsås
3.67 (558)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grovkornig senap
- kycklingbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
20 g
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ msk
Milda mat 4%
1¼ dl
Vatten
¼ dl
Grovkornig senap
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Kycklingbuljong
¼ tärning
Linguine
125 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 511 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Kvarta champinjoner. Skiva schalottenlök tunt. Finhacka vitlök. Grovhacka bladpersilja. Skär fläskkotlett i tunna skivor och strimla köttet.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek fläskstrimlor, schalottenlök och champinjoner ca 5 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt vitvinsvinäger till stekpannan och låt koka in. Rör ner Milda mat, vatten, grov senap, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Ta från värmen och blanda ner hälften av bladpersiljan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt avhälld pasta och sparat pastavatten till pastasåsen och blanda väl. Toppa med resterande bladpersilja. Servera med ruccola.
Smaklig måltid!