Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus
35-45
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
6
Points®värde per portion

Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • svartpeppar

    Rostad sötpotatis

    Sötpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar

    Hummus

    Kikärtor
    ½ förp
    Vitlök
    1 klyfta
    Pressad citronsaft från 1/4 citron
    Olivolja
    ½ msk
    Spiskummin
    1 krm
    Salt

    Linstabbouleh

    Belugalinser
    1 dl
    Bananschalottenlök
    1 st
    Cocktailtomater
    125 g
    Gurka
    ½ st
    Olivolja
    ½ msk
    Pressad citronsaft från ½ citron
    Bladpersilja
    20 g
    Mynta
    20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    2. Rostad sötpotatis: Skrubba sötpotatisen och skär i cm-tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen är mjuk och fått fin färg. Vänd efter halva tillagningstiden. 
    3. Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
    4. Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 1 msk kikärtsspad, pressad vitlök och pressad citronsaft i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Blanda ner olivolja. Smaka av med spiskummin och lite salt. Om hummusen blir för tjock, tillsätt lite mer kikärtsspad.
    5. Linstabbouleh: Finhacka schalottenlök. Halvera cocktailtomater. Kärna ur och tärna gurka. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med avhällda linser, olivolja och citronsaft.
    6. Grovhacka bladpersilja och mynta. Blanda ner i salladen vid servering.
    7. Servera linstabbouleh med rostad sötpotatis och hummus.