Fisktacos med mangosalsa
25-35
7
Points®värde per portion

Fisktacos med mangosalsa

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt

Fisktacos

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
Chili flakes
1 krm
Tortillabröd (Vete)
¼ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
10 g

Mangosalsa

Mango
½ st
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Chili flakes
1½ krm
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Lägg torskfilé i en smord ugnsform och krydda med lite salt och chili flakes. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills den är klar. 
  3. Mangosalsa: Skala och tärna mango. Tärna tomat. Finhacka bananschalottenlök. Hacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft. Smaka av med lite chili flakes efter egen styrka.
  4. Stek tortillabröd i en torr stekpanna och lägg i en ren kökshandduk.
  5. Ta ut fisken ur ugnen och dela i mindre bitar. Fyll tortillabröden med fisk, mangosalsa, matyoghurt och koriander. Ät direkt!