Krämig curry med rostad mandel och äpple
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Krämig curry med rostad mandel och äpple

Ingredienser

Allergener
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt

Curry

Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röda linser
1 förp
Neutral olja
Chili flakes
2 krm
Curry
2 tsk
Garam masala
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2½ dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm

Till servering

Basmatiris
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Grönt äpple
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 630 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala och skiva morötter. Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av och skölj röda linser.
  3. Curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, chili flakes, curry och garam masala ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomat, coconut cream, vatten, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker och salt. Sjud ca 10 min. Häll i linserna, sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
  4. Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna, till de har fått fin färg.
  5. Tärna grönt äpple smått. Toppa krämig curry med rostad mandel och äpple. Servera med nykokt basmatiris.